Az Institute of Food Technologists (IFT) kiadványában, a Food Technology folyóiratban megjelent cikkben Karen Nachay docens azt írja, hogy a rizs az éttermek ajánlatában előkelő helyet foglal el, és a gluténmentes valamint allergén mentes táplálkozás egyik fontos alkotója. A választék tovább bővül a fekete- és a vörös rizs irányában. A vörös rizsről már kimutatták, hogy jól értékelhetően csökkenti a “rossz” LDL koleszterinszintet. A fekete rizs rákot legyőző „szuperélelmiszerként” indult hódító útjára. A rizs összetevői fontos tápérték gazdagító szerepet is betölthetnek, javíthatják az élelmiszerek szerkezetét, sűrítő adalékként is használhatók, helyettesíthetik az allergén összetevőket, fontos szerepük lehet a gluténmentes táplálékokban, ugyanakkor költséghatékony fehérjeforrásként is szolgálhatnak. A cikk szerint csírázó barna rizzsel dúsíthatók a csokoládé táblák, dobozos italok, a krémes állagtól a ropogósig. A rostgazdag diétákat is gazdagíthatja.
Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé?Iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás